Воскресенье, 22.06.2025, 16:57
Приветствую Вас Гость | RSS

Жизнь с ревматоидным артритом

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
беременность и ревматоидный артрит
tiana_tДата: Вторник, 20.12.2016, 08:38 | Сообщение # 8356
Генералиссимус
Статус: Offline
Алла Степанова 2011, странно что у вас все вот это во время беременности, обычно после накрывает.... Т к беременность снижает иммунку и ра притихает. Особенно у многих после 20 недели ремиссия, но не у всех. Там еще гормоны бер-ти действуют как обезболивающие.
Вы с Донбасса?
Вы пишите так стремительно все разрушилось....Био не пробовали?

дебют артрита с2004 года(после родов),сульфасалазин 2006 год,лечилась нетрадиционно-артрит никуда не делся,с июля 2014 года Сульфасалазин 2*2,НПВС,с февраля сульф.3+3, НПВС,с 08.15г. метотрексат 10 мг+5 мг фольки. С 12.15г мет-ат 15+11 мг фольки.

Сообщение отредактировал tiana_t - Вторник, 20.12.2016, 08:43

peng_youДата: Вторник, 20.12.2016, 13:45 | Сообщение # 8357
Лейтенант
Ужасы какие...пока поймешь что у тебя ра, столько надо вытерпеть, а тут еще и беременность..
У меня 26 недель, ремиссии нет. Так и сижу на 10 мг преднизолона. Недавно была на узи, все ок ттт

диспетчерДата: Среда, 21.12.2016, 03:09 | Сообщение # 8358
Рядовой
Привет! "Друг" я уж начала переживать куда ты подевалась, как твое состояние

Добавлено (21.12.2016, 03:09)
---------------------------------------------
У мне интересно какая  у тебя СОЭ?

peng_youДата: Среда, 21.12.2016, 05:24 | Сообщение # 8359
Лейтенант
Привет! Да все ок слава Богу)
Соэ узнаю, к врачу надо сходить мне все лень) в пятницу планирую. Сдам анализы

Oksanamyrka32Дата: Вторник, 10.01.2017, 09:01 | Сообщение # 8360
Генерал-майор
Девочки привет!!!

Добавлено (10.01.2017, 09:01)
Давно я не заходила сюда.Как здоровье?
Я родила дочку 29 сентября кесарево.Всю беременность продержалась без лекарств,иногда только мазью мазала.Сразу перешла на смеси,чтоб не началось обострение.
Чувствую себя ттт нормально,надеюсь это стойкая ремиссия продержится долго.

На лето без базы,найз не принимаю,но он рядом.

KaterinaДата: Вторник, 10.01.2017, 09:38 | Сообщение # 8361
Генерал-полковник
Oksanamyrka32, тттттттттт на вас!!! Поздравляю!!!!
Цитата Oksanamyrka32 ()
надеюсь это стойкая ремиссия продержится долго.
надеюсь навсегда!!! Здоровья и радости Вам и малышу!

РА с 11.2013г. Лечиться начала с 15.02.2014г Элафра, целебрекс, аювердическое лекарство.Ремиссия с 12.2014г по 01.2016г. Сейчас метотрексат 10 мг и целебрекс 200 мг утро-вечер.

peng_youДата: Вторник, 10.01.2017, 17:47 | Сообщение # 8362
Лейтенант
Как хорошо беременность без лекарств! Поздравляю!
Я не могу бросить до сих пор. Щас доходит 29 нед, все ттт ок, так и пью 2 таб преднизолона перед сном. Соэ 10. Как так я не верю. Слишком мало для меня. Может врет поликлиника

DianaДата: Среда, 11.01.2017, 01:31 | Сообщение # 8363
Генерал-лейтенант
Oksanamyrka32, какая вы умничка! Поздравляю!

Здоровья вам и доченьке!

Добавлено (11.01.2017, 01:31)
Oksanamyrka32, какая вы умничка! Поздравляю!

Здоровья вам и доченьке!

РА с 2014г. лефлютаб 20 мг в день, метипред - 4 мг
1/03/2016 метипред 4 мг, НПВС, кальций
1/10/2016 сульфасалазин, метипред, кальций
1/11/2017 метотрексат. метипред

svitlana5Дата: Четверг, 19.01.2017, 21:37 | Сообщение # 8364
Рядовой
Привіт,тільки зареєструвалася, хочу поділитися своєю історією...( правда це буде можливо тільки якщо серед вас є ті хто розуміє українську, надіюсь що такі є)... Моя історія починається із звичайного ранку прокидаюся із жахливим і незрозумілим болем у коліні яке з якогось дива опухло і задерев'яніло. Я зразу до травматолога оскільки була впевнена що я десь вдарилася, але не пам'ятаю де. Поколола 5 уколів і забула місяців на два. І так тривало 3 роки жодного діагнозу ніякого курсу лікування... Що раз сильніші болі, вже не одне коліно а два плюс гомілки і зап'ястя..( але я все терпіла ... До поки минулого року хвороба не взяла верх настільки ( я думаю ні навіть впевнена ! що в цьому винна лікарка у якої я лікувалася) я 3 дні пролежала і проплакала схудла на 4 кілограми оскільки через жахливі болі не спала і зовсім не їла жодні обезболюючиі не допомогали.. Нарешті довезли мене до лікарні чоловік на руках доніс точніше адже я не могла доторкнутися до своїх ніг, не тощо б стати. І звідси починається частина друга... Пульс терапія ціла купа гормомів противірусних і антибіотиків вже тоді я зрозуміла що я влипла...жахливі болі зникли буквально через день але мені прийшлося заново вчитися ходити десь тижні через 2 весь цей час мене обслуговувала мама а всі інші тільки жаліли така молода а вже така хвора наче б то мені мало стати легше

Добавлено (19.01.2017, 21:36)
від цих слів...пролежала я 5 тижнів і виписали мене вже зовсім іншою ходити могла але зовнішність... Та через день після виписки болі знову починаються дексаметазон медрол не допомагає.. І ще раз із речами у лікарню а там аналізи добрі дипроспан вкололи тай все.. Трішки полегшало. Додому з новою дозою медрола 32 мг.. Буквально через місяць мене вже ніхто не впізнавав знайомі проходили повз і питали до кого я приїхала погостювати

Добавлено (19.01.2017, 21:37)
обличчя стало місяцеподібним живіт як на 5 місяці вагітності... Від худорлявих плечей теж нічого не залишилося довгої шиї як не було великі очі загубилися у купі жиру .. І то при тому що поправилася тільки на 5 кілограм (до 57 після 62) і тоді я вирішила що не можу любити себе такою!! І сіла на дієту що місяця мінус 3 кіло і В результаті вже за 4 місяці я стала ще худішою ніж була 50 кіло при рості 170 .( напишу детальніше якщо когось зацікавить) правда худнути я вирішила після видалення мигдаликів ( у них і причина хвороби) тай медрол я пила ще тоді 32 мг що ускладнювало мені мою дієту.
Всі хто сидить на гормонах моя порада..головне віра і позитивні думки інші гоніть від себе по дальше!! знаю це не легко але як знаю і те що можливо з них злісти!!!я змогла і ви зможете!!! Зараз я живу повноцінним життям без болів але з базою лефлютаб 20 мг вже минув рік після цього пекла а після весілля 1.5 роки і вже дуже хочемо дитинку але як мені це вдасться з лефлютабом незнаю

DianaДата: Четверг, 19.01.2017, 23:47 | Сообщение # 8365
Генерал-лейтенант
svitlana5, привет! А как тебе лефлютаб? Если база подошла, то замечательно! Я смогла его принимать совсем недолго, к сожалению. У меня начали вылазить волосы с такой скоростью и в том количестве, что страшно вспоминать.
На нем беременеть нельзя. Надо либо ждать пока вымоется, либо отмываться. Иначе никак. А вот беременность можно и на небольшой дозе гормонов. Это не страшно. Так что узнавай у своего врача и не затягивай. Пока состояние стабильное, надо этот вопрос решать.

svitlana5Дата: Понедельник, 23.01.2017, 13:02 | Сообщение # 8366
Рядовой
Привіт)) в мене також дуже сильно випадає волосся зараз лишилася половина з того що було.. Перед ним приймала лефно то волосся було вроді нормальне але загальне самопочуття погане,. Сьогодні 3 день як п'ю лефлютаб 10 мг і вже відчуваю біль у суглобах поки що ще терпимо.. З лікарем вирішили зменшити дозу а потім відмовитися від нього ( правда не знаю чи мені це вдасться (( ну і лікар сказав що 3 місяці без бази протриматися і тоді вже починати вагітніти....
І ще хотіла запитати тут є такі хто мають групу інвалідності? І чи це можливо з реактивним артритом?

DianaДата: Понедельник, 23.01.2017, 13:56 | Сообщение # 8367
Генерал-лейтенант
svitlana5, на счет инвалидности, то у нас вряд ли это возможно. Меня на учет поставил терапевт, так как ревматологов у нас в поликлинике никогда не было, но об инвалидности сказал и речи нет. А тем более, если ты спрашиваешь о реактивном артрите. 
На счет того, чтоб продержать без базы 3 месяца, то если нет ремиссии может не получиться. А если пойдет воспаление, то  и беременеть нельзя. тебе надо поговорить с врачом на счет того, чтоб на это время подумать о небольшой дозе гормонов, которая будет сдерживать воспаление. Терпеть - это тоже не выход. тем более во время беременности, когда мало какие НПВС разрешены будут.
Я тебе советую почитать на счет отмывания от аравы, так как 3 месяца без базы, для аравы не срок. В инструкции вообще кажется про 2 года написано, а мне врач вроде пол года говорила. Так что если хочешь ускорить - надо отмываться.

svitlana5Дата: Понедельник, 30.01.2017, 13:16 | Сообщение # 8368
Рядовой
Дякую)обов'язково поговорю з лікарем

Добавлено (30.01.2017, 13:16)
Привіт, щодо інвалідності ти була права. Протрималася тиждень на 10 мг лефлютаб, і вже почали пальці на руках боліти(( до речі це перший раз до цього руки взагалі не турбували( Лікар зразу назначив знову 20 і укол дипроспану.. За рік я вже 2 рази його колола 1 раз у суглоб колінний а другий у м'яз.. Не знаю чи варто ще 3 раз колоти.... Можливо хтось стикався з дипроспаном ? І якщо ми плануємо вагітність дипроспан не пошкодить?
Р.s якщо б не цей форум я напевно б не вилазила з депресій!
Ваші історії вселяють віру і надію!

DianaДата: Понедельник, 30.01.2017, 14:45 | Сообщение # 8369
Генерал-лейтенант
svitlana5, я все-таки думаю, что если ты планируешь беременность, то надо говорить с врачом о метипреде. На лефлютабе нельзя, дипроспан не выход. Плюс надо продержаться беременность, а это  немалый срок. Когда я начинала лечение, то звучало, вот немного подлечитесь, войдете в ремиссию и уже потом. В итоге все только растягивалось. Хотя, глядя на ваш возраст, время еще есть )))

Сообщение отредактировал Diana - Понедельник, 30.01.2017, 14:45

svitlana5Дата: Понедельник, 30.01.2017, 17:05 | Сообщение # 8370
Рядовой
А ви досягли ремісії?

Поиск: